به گزارش فرهنگ امروز به نقل از شبستان؛ و به نقل از ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، ابراهیم خدایار، رایزن فرهنگی کشورمان در تاجیکستان به دعوت مسئولان دانشگاه ملی تاجیکستان در این دانشگاه حضور یافت و درباره پژوهشهای ماوراءالنهر، در جمع استادان و دانشجویان دانشکده فیلولوژی (زبان و ادبیات) سخنرانی کرد.
در این نشست که برخی از مسئولان دانشکده از جمله عفوراف، معاون بین الملل دانشگاه ملي تاجيكستان و حسن قریبی، ريیس پژوهشگاه فرهنگی فارسی ـ تاجیکی نیز حضور داشتند، ابراهیم خدایار گفت: آسیای مرکزی از اسطوره تا تاریخ با فرهنگ ایرانیان و فارسیزبانان پیوند داشته و خاطرات این سرزمین اهورایی همواره در جان و دل این مردم باقی مانده است.
وی در ادامه با یادکرد روایتهای گوناگون از سرایش نخستین شعر فارسی در دوره اسلامی، شعر «آهوی کوهی» حکیم ابوحفص سغدیسمرقندی را یکی از این روایتها دانست و داستان رودکی، پدر شعر فارسی و تاجیکی را ارزشمندترین روایت همدلی ایرانیان و تاجیکان در درازنای تاریخ ادبی آنان دانست.
خدایار همچنين نقش نسل جوان تاجیک را در پاسداشت ارزشهای زبانی و ادبی فارسیزبانان بسیار مهم ارزیابی کرد و آنان را به تحقیق در ریشههای مشترک فرهنگی، زبانی و ادبی اقوام فارسیزبان دعوت کرد.
خدایار در ادامه فهرستی از ۳۰ مقاله علمی ـ پژوهشی، ۸ جلد کتاب و نزدیک به ۱۱ طرح تحقیقاتی مرتبط خود با موضوع آسیای مرکزی را برای حاضران در نشست را بيان کرد و درباره پنج جلد کتاب شامل «غریبههای آشنا»، «از سمرقند چوقند»، «دیوان هادی سمرقندی»، «نظمالسلسه وصليسمرقندی» و «کتابشناسی توصیفی آسیای مرکزی در قرن بیستم و اوایل قرن بیستویکم» سخن گفت.
بنابر اعلام اين خبر، در اين نشست بحرالدين كمالالديناف، استادتمام گروه سبكشناسي، عبدالحي محمداميناف، استادتمام گروه نظريه و ادبيات نوين فارسي تاجيكي، صالحاف، رييس گروه تاريخ ادبيات فارسي تاجيكي، گل نظراوا، رييس گروه تاريخ زبان و تيپولوژي، كريماف، رييس گروه زبان تاجيكي براي رشتههاي ديگر، روشن رحماني، استادتمام گروه نظريه و ادبيات نوين فارسي تاجيكي و نزديك به سي تن از استادان و دانشجويان تحصيلات تكميلي دانشكده فيلولوژي دانشگاه ملي حضور داشتند.
نظر شما